Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Τορπίλες Μk54 για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό


Η Raytheon Co. ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου πως ανέλαβε σύμβαση ύψους $19,3 εκατ. για την προμήθεια 241 ελαφρών τορπιλών Mk54, 100 εκ των οποίων προορίζονται για τη Τουρκία και οι υπόλοιπες για το Αμερικανικό Ναυτικό. Το τουρκικό αίτημα περιελάμβανε 100 τορπίλες μάχης Mk54 και θα υλοποιηθεί μέσω προγράμματος Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS)
Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (TDK) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις τορπίλες σε φρεγάτες, ελικόπτερα S-70B Seahawk και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Το TDK διαθέτει ήδη εμπειρία με την τορπίλη Mk46 Mod5A(S) των 324mm, η οποία είναι άμεσος προκάτοχος της Mk54. Η τελευταία είναι σχεδιασμένη για να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό και την υποδομή συντήρησης και υποστήριξης της τορπίλης Mk46, με ελάχιστη αναβάθμιση.
Οι επιδόσεις πρόωσης και η πολεμική κεφαλή της τορπίλης Mk46 Mod5 είναι επαρκείς κατά συμβατικών υποβρυχίων χαμηλής ταχύτητας, αλλά ο ερευνητής της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κατά στόχων ακινητοποιημένων στον βυθό ή χαμηλής μετατόπισης συχνότητας Ντόπλερ υπό δυσμενείς ακουστικές συνθήκες, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν πολλαπλά αντίμετρα.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP