Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τρικλοποδιά ετοιμάζει ο Ερντογάν στον Καραμανλή


Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας κ.κ. Κ. Καραμανλής και Ρ. Τ. Ερντογάν τα τελευταία πέντε χρόνια συναντιούνται όταν θέλουν να υποδηλώσουν ότι είναι φίλοι.

Το επόμενο Σάββατο θα συναντηθούν για να πείσουν ότι δεν είναι εχθροί.

Το άγχος της κυβέρνησης να υποχρεωθεί η Αγκυρα σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών θα εκφραστεί προς έναν ηγέτη ο οποίος ζητά αναγνώριση των τουρκικών αξιώσεων στη Θράκη για να λειτουργήσει ξανά η Χάλκη, ενώ αρνείται να εκπληρώσει την υποχρέωση για άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων για τα κυπριακά πλοία και σκάφη, παρά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας που έχει θέσει η Ε.Ε.

Η Αθήνα αιφνιδιάστηκε ευχάριστα (!!!) όταν ενημερώθηκε για την ανταπόκριση του κ. Ερντογάν στην πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το επόμενο Σάββατο.

Η αισιοδοξία ενισχύθηκε όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε δημόσια αυτοκριτική για τις εθνικές εκκαθαρίσεις που έγιναν στη χώρα του.

Πριν από τρεις μέρες, όμως, τα χαμόγελα "πάγωσαν":

Μιλώντας σε τουρκικό κανάλι επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι "...δεν αντέχει να ακούει τη λέξη Τούρκος στη Δυτική Θράκη..." και ότι "...δεν επιτρέπει την εκλογή των μουφτήδων γιατί πιέζεται από τα ΜΜΕ…".

"Οι πολίτες μου στη Θράκη" ήταν η φράση του κ. Ερντογάν που ανάγκασε την υπ. Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να απαντήσει ότι "...οι μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Ελληνες πολίτες και είναι περήφανοι γι’ αυτό...".

Οι κ.κ. Καραμανλής και Ερντογάν θα ανταλλάξουν χαμόγελα και αβροφροσύνες πάνω στο βράχο της Ακρόπολης, αλλά όταν συναντηθούν κεκλεισμένων των θυρών στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, μια δύσκολη συζήτηση.

Επειδή όμως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι παγίως γνωστή και δεν αλλάζει, γι' αυτό και κάνουμε λόγο για σίγουρη τρικλοποδιά Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εκτός και αν ξεχάσει την ...κουμπαριά και μιλήσει ως Έλληνας Πρωθυπουργός.!

Λέτε;

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP