Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Νέα τουρκική πρόκληση σε ώτα μη ακουόντων…


Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, όταν την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης αεροσκαφών CL-215 στο αεροδρόμιο της Σάμου, Τούρκοι ελεγκτές αεράμυνας, ειδοποίησαν τα αεροσκάφη να απομακρυνθούν διότι πετούσαν σε… τουρκικό εναέριο χώρο!
Την είδηση έδωσε πρώτος ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.


Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το «defencenet.gr», επειδή οι Τούρκοι εξέπεμπαν σε συχνότητες τις οποίες δεν χρησιμοποιούσαν τα Canadair, το περιστατικό έγινε γνωστό αργότερα όταν αναλύθηκαν τα δεδομένα που είχαν καταγράψει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το περιστατικό αποδεικνύει, ακόμη και για τους πλέον δύσπιστους, το ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει αλλάξει πολιτική, αλλά επιδιώκει να εκμεταλλευτεί μια τυπική δραστηριότητα εντός ελληνικού εναέριου χώρου και να την «βαφτίσει»… ελληνοτουρκική διαφορά.

Και όλα τη στιγμή που συνέρχεται σήμερα το ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει περαιτέρω μείωση των κονδυλίων για την εθνική άμυνα. Η ελληνική πολιτική ηγεσία παρακολουθεί άβουλα τις εξελίξεις, αντιμετωπίζοντάς τις σαν ένα απλό «λογιστικό πρόβλημα» και όχι ως μια κατάσταση που συνιστά μεγάλο κίνδυνο για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα…

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP