Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τουρκία- Σεμινάριο Στρατηγών-Ναυάρχων "Ο Δρόμος του Μεταξιού 2009"


Ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χασάν Ιγσίζ δήλωσε ότι η Τουρκία όπως και στο παρελθόν θα συνεχίσει να παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Το Σεμινάριο Στρατηγών-Ναυάρχων "Ο Δρόμος του Μεταξιού 2009" το οποίο ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου.

Ο Στρατηγός Χασάν Ιγσίζ ο οποίος εκφώνησε μια ομιλία στο Σεμινάριο «Δρόμος του Μεταξιού 2009» όπου συζητήθηκε το ΝΑΤΟ και η συνεργασία με τους Συμμάχους, αφού σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η αντίληψη παγκόσμιας ασφάλειας δήλωσε ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα όπως τρομοκρατία, αύξηση των όπλων μαζικού αφανισμού, μείωση των πόρων ενέργειας και επιστροφή της πειρατείας.

Ο στρατηγός Ιγσίζ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι πρέπει να συνεργαστούν περισσότερα κατά των δραστηριοτήτων αυτών που απειλούν τον κόσμο.

Ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ αφού έκανε νύξη ότι η Τουρκία με τις επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ συμβάλλει στην παγκόσμια ασφάλεια δήλωσε ότι θα συνεχίσει η συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις αυτές και πρόσθεσε ότι υποστηρίζουν την πολιτική «ανοιχτής πόρτας» του ΝΑΤΟ στο θέμα των νέων μελών.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP