Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Τουρκική αντίδραση σε ελληνική πρωτοβουλία


Τουρκική δημοσίευση.- Πρωτοβουλίες που στοχεύουν την Τουρκία, φθείρουν το κλίμα της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.-

Η Τουρκία έκανε προειδοποίηση στην Ελλάδα η οποία δημιουργεί βάσεις στις εκστρατείες της εχθρότητας ανακηρύσσοντας την 19η Μαΐου ως Μέρα Εξύμνησης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές με την Τουρκία στο στόχαστρο, κατευθύνονται στη φθορά του κλίματος της φιλίας και της εμπιστοσύνης που προσπαθείται να δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού.

Η Τουρκία αντέδρασε σκληρά στη συμμετοχή αξιωματούχων, ακόμα και εκπροσώπων της κυβέρνησης της χώρας αυτής στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν υπό το μανδύα νόμου που είχε θεσπιστεί το 1994 από την Βουλή της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου είχε ως εξής:

"Καταδικάζουμε τη στάση αυτή που δεν συνάδει με την κοινή λογική και στηρίζεται στην παραποίηση της ιστορίας και καλούμε τους ισχυριζόμενους να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες".

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακάλεσε στις μνήμες τις βιαιότητες και τις τυραννίες στις οποίες είχε επιδοθεί η Ελλάδα στην Ανατολία επί Πολέμου της Ανεξαρτησίας, καθώς και το άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης που προβλέπει τη διευθέτηση από την Ελλάδα της καταστροφής που είχε προξενηθεί στην Ανατολία.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP