Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΕΕΘΑ.


Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρότειναν να δοθεί προτεραιότητα στην μέθοδο αγοράς υπηρεσίας και ειδικότερα στην Υπηρεσία Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA-NATO Maintenance and Supply Agency) σχετικά με το πρόγραμμα εκκαθάρισης των ναρκών στα σύνορα με την Συρία.

Στην ατζέντα των δημοσιογράφων κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων υπήρχε το θέμα καθαρισμού της ναρκοθετημένης περιοχής στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ταξίαρχος Μετίν Γκιουράκ, Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας, υπενθύμισε πως η εν λόγω περιοχή έχει μήκος 510 χιλιόμετρα και έκταση 178,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Στην συνέχεια ο ταξίαρχος σημείωσε πως ο καθαρισμός μιας τέτοιας έκτασης απαιτεί σύγχρονο εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκών και εξειδικευμένο προσωπικό και επεσήμανε πως αποφάσισαν ότι κάτι τέτοιο θα κοστίσει.

Ο ταξίαρχος Γκιουράκ τόνισε πως, με την προϋπόθεση να καλυφθούν τα έξοδα, το καλύτερο θα είναι να αναθέσουν το πρόγραμμα δίνοντας προτεραιότητα στη μέθοδο αγοράς υπηρεσίας και ειδικότερα στην Υπηρεσία Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

Ένα άλλο θέμα της επικαιρότητας της εβδομαδιαίας τακτικής ενημέρωσης ήταν η διοίκηση του Μεικτού Κέντρου Αεροδιαστημικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λάρισα (CAOC-Combined Air and Space Operations Center)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο ταξίαρχος Γκιουράκ στα πλαίσια της συμφωνίας που επήρθε στη Σύνοδο Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχουν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των κρατών μελών, η διοίκηση και η υποδιοίκηση του νατοϊκού στρατηγείου της Λάρισας θα εναλλάσσεται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP