Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

"Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ" Αμερικανών για Ταλάτ


Ελληνοαμερικανοί ζητούν εξηγήσεις
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γουντ, ερωτηθείς σήμερα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των ανταποκριτών για την επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην αμερικανική πρωτεύουσα και πιθανή συνάντησή του με την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, δεν ήταν σε θέση νααπαντήσει.
«Δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Θα δω αν θα μπορέσω να σας δώσω αργότερα απάντηση», είπε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι σε επικοινωνία τους με στελέχη του Κογκρέσου χαρακτήρισαν την όλη υπόθεση ''ευαίσθητη''.
Στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και φίλοι τους στο Κογκρέσο έχουν απευθυνθεί απευθείας στο στενό κύκλο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας εξηγήσεις.
Οπως ανέφεραν, η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει ''πονοκέφαλο'' στους συνεργάτες του Προέδρου, αφού την 25 Μαρτίου ο Πρόεδρος Ομπάμα θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και την επομένη ξεκινά η διαδικασία ακροάσεων για την επικύρωση του διορισμού του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φιλ Γκόρντον.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα συνάντησης του κ. Ταλάτ, με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει διευθετηθεί.
Ο Γενικός Γραμματέας αναχωρεί στις 27 του μήνα για τη Ρωσία και αφού επισκεφθεί στις 5 Απριλίου την Κωνσταντινούπολη, επιστρέφει στη Νέα Υόρκη στις 7 Απριλίου.
www.ikypros.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP