Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ.-


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ζητήσουν άδεια, θα αξιολογήσουν την περίπτωση διέλευσης των Αμερικανικών μονάδων από Τουρκικά εδάφη.

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Ερντογάν απάντησε ερωτήσεις του ανταποκριτή του καναλιού.

Ο Ερντογάν τόνισε πως η αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ είναι μια θετική εξέλιξη αλλά σημείωσε πως δεν υπάρχει ακόμα ένα επίσημο αίτημα από την Αμερικανική πλευρά για την διέλευση των στρατιωτών από Τουρκικά εδάφη.

Ο Ερντογάν διατύπωσε τα παρακάτω:

"Αν θα βγουν οι οπλισμοί και τα πυρομαχικά από το Ιράκ πρέπει να διευκρινιστεί που θα πάνε αυτά. Αν ενημερωθούμε σχετικά με το που θα μεταφερθούν αυτά τα στρατιωτικά υλικά θα αξιολογήσουμε το θέμα πιο σωστά".

Η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, καταδεικνύει τις σοβαρές ανησυχίες της Τουρκίας, για παράδοση εκ μέρους των ΗΠΑ, μεγάλων ποσοτήτων οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, προς τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή του το ιστολόγιό μας.

Στα πλαίσια της συμφωνίας που υπέγραψαν ΗΠΑ και Ιράκ οι 140 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2011.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP