Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Οι τελευταίες προεκλογικές κόντρες στην Τουρκία


«Εάν νικήσουμε εμείς στη Νοτιοανατολική Τουρκία, αυτό θα μας δώσει πλεονεκτήματα στη διεθνή μας πολιτική» δηλώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στον ανταγωνισμό μεταξύ των κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Τουρκίας στους δήμους της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, τις παραμονές των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει ο Ερντογάν τη σημασία που αποδίδει στη νίκη του κόμματος του στις κουρδικές περιοχές της χώρας.
Καθώς τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στην τελική ευθεία, ο Ερντογάν δείχνει να έχει μετατρέψει τον προεκλογικό αγώνα σε «δημοψήφισμα» για το κόμμα του. Οι εκλογές είναι δημοτικές μεν, αλλά ανέκαθεν οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία είχαν άμεσα πολιτικό χαρακτήρα. Κι αυτό επειδή εκτός από τους δημάρχους., εκλέγονται και τα νομαρχιακά συμβούλια στα οποία ψηφίζονται πολιτικά κόμματα.
Οι τελευταίες μέρες είναι πάντα οι πιο κρίσιμες στις προεκλογικές περιόδους στην Τουρκία. Το κυβερνών κόμμα παραμένει με διαφορά πρώτο κόμμα σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP