Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Συνάντηση Ερντογάν - Ταλαμπανί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ Υδάτων


Συναντήθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Ιράκ Τζελάλ Ταλαμπανί, στα πλαίσια των εργασιών του 5ου Παγκόσμιου Φόρουμ Υδάτων, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Sutluce της πόλης.
Η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο, όμως δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε στον αγώνα κατά του ΡΚΚ και στη βελτίωση των τουρκο-ιρακινών σχέσεων, ειδικά στους τομείς της ενεργειακή συνεργασίας και του εμπορίου.


Τις εργασίες του Φόρουμ που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ανοίγει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και συμμετέχουν υπουργοί Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες απ' όλο τον κόσμο σε μια συνάντηση που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα εξετάσει τρόπους διασφάλισης και διατήρησης των υδάτινων αποθεμάτων του πλανήτη.
Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε έξι κύρια κεφάλαια, τα οποία θα περιλαμβάνουν 23 θέματα και θα διεξαχθούν 109 συνεδριάσεις.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP