Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Τα παραλειπόμενα των εγκαινίων της ZIRAAT BANKASI


Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του υποκαταστήματος της τουρκικής τράπεζας ZIRAAT BANKASI στην Κομοτηνή, παρά τις αντίθετες προσδοκίες των παραγόντων της μειονότητας και του προξενείου. Οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπέρασαν τους 150-160 ενώ στα σημαντικά γεγονότα καταγράφεται η απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλην του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος συνόδευε τον επίσημο προσκεκλημένο της γειτονικής χώρας, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Τούρκος επίσημος, με ύφος υπερόπτη, με την άφιξή του στην κεντρική πλατεία της πόλης, δεν μπήκε στον κόπο να χαιρετήσει τους συγκεντρωθέντες, παρά το χειροκρότημα που εισέπραξε από αυτούς.
Προχώρησε με αργό βήμα στο εσωτερικό της τράπεζας, όπου παρέμεινε για 10 λεπτά περίπου και εν συνεχεία τέλεσε τα εγκαίνια του υποκαταστήματος, κόβοντας την κόκκινη κορδέλα (δεν θα μπορούσε βέβαια να ήταν άλλου χρώματος) και στη συνέχεια προέβη στην καθιερωμένη ομιλία, χωρίς όμως να αναφερθεί σε θέματα της μειονότητας.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν όλα σχεδόν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητας, το σύνολο σχεδόν των δημάρχων που εκλέγει η μειονότητα, αλλά και αρκετοί "περίεργοι" (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό), που κοντοστάθηκαν να χαζέψουν το γεγονός.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, παρατέθηκε δεξίωση στο χώρο της τράπεζας, ενώ προ της αναχώρησης από την Κομοτηνή, ο Τούρκος επίσημος φιλοξενήθηκε για γεύμα στο σπίτι του Τούρκου Προξένου.

Το blog επιφυλάσσεται για τη δημοσίευση φωτογραφικού υλικού από την όλη εκδήλωση τις προσεχείς ημέρες.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP