Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Επεισοδιακή η διέλευση από την Ξάνθη για 15 αυτοκίνητα-αντίκες


Επεισοδιακή ήταν η διέλευση από την Ξάνθη για περίπου 15 αυτοκίνητα-αντίκες του Συλλόγου Κλασικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης, το απόγευμα της Πέμπτης, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ η ιστοσελίδα xanthipress, από όπου και αντλούνται οι πληροφορίες. Οι Τούρκοι οδηγοί επέστρεφαν από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω της ημέρας μνήμης που γιορτάζει η γείτονα στις 19 Μαΐου, όμως από κάποιους η κίνηση αυτή θεωρήθηκε σοβαρή πρόκληση καθώς συμπίπτει με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Τα αυτοκίνητα της πομπής στάθμευσαν το απόγευμα γύρω από την κεντρική πλατεία, όπως είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές της πομπής, συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη με ένστολους, μυστικούς και εποχούμενους αστυνομικούς. Στην παρουσία τους αντέδρασε έντονα ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών και ζήτησε επίμονα να απομακρυνθούν, όπως επίσης και μια ομάδα 10 ατόμων περίπου που απαίτησαν να φύγουν από την κεντρική πλατεία τα αυτοκίνητα και προέβησαν σε ορισμένες απειλές.

Επιτέθηκαν σε οχήματα, οδηγούς

Τελικώς, αφού συγκεντρώθηκαν αρκετοί Ξανθιώτες στην πλατεία, οι οποίοι περιεργάζονταν τις αντίκες και παρακολουθούσαν το περιστατικό από απόσταση, τα αυτοκίνητα αποχώρησαν σταδιακά από το κέντρο της πλατείας με την καθοδήγηση της Αστυνομίας. Όμως, κάποιοι –μεομονωμένοι- θερμόαιμοι επιτέθηκαν σε Τούρκους οδηγούς ανεπιτυχώς και επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές σε οχήματα, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την κάμερα του XanthiPress.gr που κατέγραψε τις σκηνές και, στη συνέχεια, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Άρνηση Δ. Μπένη για πλατεία και επιτήρηση της Αστυνομίας

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, με τον οποίο είχαν συνομιλήσει οι διοργανωτές της πορείας, ανέφερε στο XanthiPress.gr, ότι η επικοινωνία του περιορίστηκε στην άρνησή του να ικανοποιήσει αίτημα των οδηγών να ανεβάσουν τα αυτοκίνητα στην πλατεία και συμφωνήθηκε ρητώς να υπάρξει κίνηση μόνο σε δρόμους, σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Πάντως δε θέλησε σχολιάσει οτιδήποτε γύρω από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μερικούς ξανθιώτες και την εκδίωξη των οδηγών.

Hρεμα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη και υποδοχή από Γιάννη Μπουτάρη

Στο μεταξύ το κονβόι των αυτοκινήτων έφτασε την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, έχοντας διανύσει απόσταση 620 χλμ με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας της αυτοκινητοπομπής με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της Λέσχης, Σερκάν Ορκάι εξήγησε πως επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη τόσο εξαιτίας της ιστορίας της και του οθωμανικού παρελθόντος της, όσο και επειδή τα περισσότερα μέλη της λέσχης έλκουν την καταγωγή τους από εδώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν κάποτε κάτοχος κλασικού αυτοκινήτου έδωσε το έναυσμα για την γνωριμία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε τη σκέψη για διοργάνωση ετήσιου ράλι κλασικού αυτοκινήτου μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=68717

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP