Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πολιτική ανυπακοής των Κούρδων και στο θρησκευτικό τομέα


H πολιτική της ανυπακοής των Κούρδων επεκτείνεται και στον θρησκευτικό τομέα καθώς κατά την προσευχή της Παρασκευής στο Ντιγιαμπακίρ Κούρδοι αρνήθηκαν να προσευχηθούν στους Ιμάμηδες τους διορισμένους απο το Τουρκικό κράτος και προσευχήθηκαν σε δικούς τους χώρους λατρείας και στους Ιμάμηδες που υπέδειξε η ΚCK(Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων).

Κατά το BDP (φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας) οι ιμάμηδες διορισμένοι απο το τουρκικό κράτος και οι οποίοι χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα στις κουρδικές περιοχές,θεωρούνται ως φερέφωνα της προπαγάνδας του ΑΚΡ (Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) σε μια προσπάθεια επιβολής της πολιτικής του στον Κουρδικό Λαό και ότι εργάζονται για τους σκοπούς του Τουρκικού κράτους.
Για αυτό το λόγο επιθυμεί οι ευσεβείς Κούρδοι να κρατηθούν σε απόσταση απο την τουρκική προπαγάνδα και παράλληλα να προσεύχονται στην Κουρδική γλώσσα. Οι Τούρκοι θεωρούν βέβαιο ότι στην συνέχεια μέσω των ιμάμηδων που υπέδειξε η KCK(Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων) οι Κούρδοι μαχητές του PKK που βρίσκουν το θάνατο σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό θα αναφέρονται απο τους ιμάμηδες ως ιερά πρόσωπα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/blog-post_2408.html#more

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP