Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δραγουμάνος, το wikileaks και η τουρκική ένταξη


Χθες ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ δημοσίευσε ενα τηλεγράφημα του WIKILEAKS σχετικά με τον τρόπο που “παγιδεύθηκαν” ο Πρόεδος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος και και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αποδεχθούν την προτεινόμενη από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, φόρμουλα για να δοθεί στην Άγκυρα ημορομηνία έναρξης ενταξιακών συνομιλιών. Το κείμενο του τηλεγραφήματος δεν διαψεύσθηκε και δεν σχολιάστηκε, από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Εκείνο που δεν γνώριζε ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ, αλλά του έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του τηλεγραφήματος, είναι ότι είχε ήδη δημοσιευθεί προ δεκαπενθημέρου στην Κυπριακή εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Εντυπωσιακό είναι ότι φέρελπις συντάκτρια Αθηναϊκής εφημερίδας ρώτησε σχετικά τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρα ο οποίος δήλωσε πως “Όσον αφορά στο τηλεγράφημα στο οποίο αναφερθήκατε, δεν το γνωρίζω. Πάντως, το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και οι υποχρεώσεις της Τουρκίας είναι σαφείς. Υποχρεώσεις στις οποίες δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα και οι οποίες είναι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η ευρωπαϊκή της πορεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει μία συλλογική απόφαση σχετικά και είναι πλέον στην πλευρά της Τουρκίας η υποχρέωση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της”.
Από αυτό, προκύπτουν δυο υποθέσεις. Πρώτον η φέρελπις συντάκτης έμαθε το
τηλεγράφημα από το ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟ, μιας κι αλλιώς θα είχε ρωτήσει προ δεκαπενθημέρου, χωρίς να κάνει σαφή αναφορά στην πηγή της, δεύτερον ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, ψεύστηκε καθώς γνώριζε από το Γραφείο Τύπου Λευκωσίας το σχετικό δημοσίευμα εδώ και δυο εβδομάδες!

Η αναφορά του εκπροσώπου, στο ότι υπάρχει “Πρωτόκολλο και τουρκικές υποχρεώσεις” δεν διαψεύδουν το τηλεγράφημα καθώς, η σχετική συμφωνία υπογράφηκε τέλη Ιουλίου του 2005 και από τότε παραβιάζεται από τον φίλο της κυβέρνησης, Τ. Ερντογάν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP