Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τσετιν Μανταντζη: Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού στο Δημάριο θα επιφέρουν λύσεις στα χρόνια και καθημερινά προβλήματα της μειονότητας


Ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη σχετικά με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο χωριό Δημάριο του Δήμου Μύκης έκανε την παρακάτω ανακοίνωση τύπου :

¨Αισθάνομαι την ανάγκη ως βουλευτής μειονότητας του ΠΑΣΟΚ, να εκφράσω μπροστά σε εσάς τον κόσμο, την ευχαρίστηση μου για το ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά μας τίμησε με την επίσκεψη του στην περιοχή μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι μόνο ο πρώτος πρωθυπουργός που από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ως τώρα επισκέφτηκε το Δημάριο, αλλά και ένας πολιτικός που έχει εισαγάγει την δικαιοσύνη και την ισότητα –αρχές της δημοκρατίας- στην καθημερινή πολιτική πρακτική.

Δείγμα αυτής της πολιτικής του ήταν και η τελευταία του επίσκεψη στο Δημάριο, ενώ ο λαός μας τον υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας του ντόπια φαγητά και ποτά.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο καφενείο του χωριού με τον κόσμο, και εκεί άκουσε τα καθημερινά αλλά και τα μειονοτικά θέματα του κόσμου της μειονότητας.

Στην συνάντηση αυτή που ξεπέρασε τις δύο ώρες, ο πρωθυπουργός τόνισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα :

Ανεύρεση λύσης για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία που ωθεί, ειδικά τους νέους της μειονότητας σε ανθυγιεινές δουλειές όπως στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Διαφύλαξη και στήριξη του μπασμά, ως της καλύτερης ποικιλίας του καπνού.

Ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων ώστε να μπορέσει η περιοχή να επωφεληθεί από τα προτερήματα της και να διασφαλιστεί η συνέχεια στην ανάπτυξη της.

Σχετικά με τα προβλήματα στην καθημερινή ζωή ο πρωθυπουργός έδωσε τις παρακάτω υποσχέσεις :

Δυνατότητα προφορικής εξέτασης στα τουρκικά για τους υποψήφιους οδηγούς. Διορισμοί μελών της μειονότητας στα ΚΕΠ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σχετικά με αυτό το θέμα έχει δώσει σχετική οδηγία προς τον υπουργό Εσωτερικών. Διασφάλιση της σύνδεσης με το διαδίκτυο (κάτι που επανειλημμένα είχαν ζητήσει οι νέοι του χωριού) καθώς και της δυνατότητας παρακολούθησης ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ευρισκόμενο στην συνάντηση Γ.Γ. της Περιφέρειας να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα. Εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα που σχετίζονται με τις άδειες που αφορούνε κατασκευές και επισκευές μικρής έκτασης στα τζαμιά. Υποσχέθηκε πως το θέμα θα λυθεί από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πτώση της δαπάνης που απαιτείται για άδεια κατασκευής στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, μέσα από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο πρωθυπουργός σχετικά με τα χρόνια προβλήματα που ενδιαφέρουν την μειονότητα έδωσε τις ακόλουθες υποσχέσεις :

Συνέχιση των προσπαθειών ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο η ΕΠΑΘ να συνδεθεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιον, και να μπορούνε έτσι να σπουδάζουν εκεί τα παιδιά της μειονότητας. Ο στόχος όπως τον περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι ¨η άνοδος του επιπέδου της εκπαίδευσης και το να μπορούνε οι απόφοιτοι της σχολής να υπηρετήσουν στις μειονοτικές περιοχές¨.

Διερεύνηση του θέματος του τρόπου διοίκησης των βακουφίων και εξεύρεση λύσης για το θέμα.

Τέλος ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε και το τζαμί του χωριού, ανέφερε πως είναι έτοιμος να ακούσει προτάσεις και απόψεις για το θέμα των μουφτήδων.

Οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Δημάριο, αποτελούνε εγγύηση για την πραγμάτωση μιας πρωτοπόρας πολιτικής που θα επιφέρει λύσεις και στα χρόνια και στα καθημερινά προβλήματα της μειονότητας.

Άλλωστε και οι δικές μου μέχρι σήμερα προσπάθειες ως βουλευτή Ξάνθης είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι η συντομότερη δυνατή πραγματοποίηση των παραπάνω.¨

http://tourkikanea.gr/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP