Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Είναι η Τουρκία έτοιμη να αντιμετωπίσει μια επίθεση στο κυβερνοχώρο; Eugene Kaspersky: Όχι.


Όλος ο κόσμος έχει αρχίσει και ασχολείται σοβαρά με το σενάριο ενός ηλεκτρονικού πολέμου. Ωστόσο ούτε ο στρατός, αλλά ούτε το κυβερνών κόμμα καθώς και η αντιπολίτευση στη χώρα (Τουρκία) έχουν κατανοήσει πλήρως τις ραγδαίες εξελίξεις στο πλανήτη που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής και νέα εθνική πολιτική. Μία από τις πλέον σοβαρές εξελίξεις είναι η αυξανόμενη απειλή πολέμου στο κυβερνοχώρο καθώς και η τρομοκρατία σε αυτόν που εκδηλώνεται μέσω του διαδικτύου. Ο πόλεμος και η τρομοκρατία στο κυβερνοχώρο είναι κάτι απροσδιόριστο σε αντίθεση με το συμβατικό πόλεμο όπου εκεί υπάρχουν σαφή επιχειρησιακά όρια.

Πρόσφατα, ο Eugene Kaspersky, πρόεδρος της εταιρίας που φέρει το όνομά του και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στη κατασκευή anti-virus λογισμικών, απευθυνόμενος στο ακροατήριο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης τόνισε πως ο πλανήτης έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, αυτή του πολέμου στο κυβερνοχώρο και πως η Τουρκία είναι ευάλωτη στη πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης.
Χώρες συμμαχικές της Τουρκίας και μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ήδη ξεκινήσει να αναδιαρθρώνουν τους στρατούς τους βασιζόμενες στην αποτροπή επιθέσεων στο κυβερνοχώρο. Την ίδια ώρα η Τουρκία συμπεριφέρεται όπως πριν 20 χρόνια στο ψυχρό πόλεμο και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καθυστερήσει να οργανωθούν ανάλογα. Οι εξοπισμοί θα πρέπει να αφορούν όχι μόνο την αγορά των συμβατικών όπλων αλλά και αυτών του κυβερνοχώρου.
Πρόσφατα ο Ömer Çelik, βουλευτής του ΑΚ κόμματος αναφερόμενος σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για ανετοιμότητα του τουρκικού στρατού σε επίθεση στο κυβερνοχώρο τόνισε πως:
“Θα περίμενα από το στρατό να βγει και να διαψεύσει την εν λόγω έκθεση. Ωστόσο δεν το έκανε. Πώς είναι δυνατόν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι ένας σημαντικός θεσμός στην Τουρκία και ο τρίτος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο, να μην μπορούν να είναι έτοιμες σε μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια στον κυβερνοχώρο;”

gdailynews

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP