Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ


Ενώ κάθε χρόνο χιλιάδες μάνες και πατέρες στέλνουν τα παιδιά τους -που τα προσέχουν σαν τα μάτια τους- να κάνουν το καθήκον τους προς την πατρίδα, η κατάσταση στα Κέντρα υποδοχής και Συγκέντρωσης που έχουν ιδρύσει οι Τ.Ε.Δ. με στόχο την αποστολή των στρατιωτών σε στρατιωτικές μονάδες στα ανατολικά και ΝΑ, σου σκίζει την καρδιά.

Φωτογραφίες που τράβηξε και έστειλε ένας στρατιώτης την τελευταία μέρα της θητείας του στο Κέντρο υποδοχής και Συγκέντρωσης(ΚΤΜ) του 7ου Σ.Σ. στο Ντιαρμαπκίρ, αποκαλύπτουν τον τρόπο αντιμετώπισης των στρατιωτών.

Στις φωτογραφίες που έφτασαν στην εφημερίδα Ακίτ, στρατιώτες που έχουν μεταφερθεί στα ΚΤΜ για να φτάσουν στις μονάδες τους στα ΝΑ, φαίνονται να προσπαθούνε να κοιμηθούνε ο ένας πάνω στον άλλο πάνω στο μπετόν..

Στο μέιλ καταγγελία που εμπεριείχε και τις φωτογραφίες, ο στρατιώτης που το έστειλε γράφει ότι λόγω αυτής της κατάστασης οι στρατιώτες παθαίνουν βρογχίτιδα και πνευμονία, τονίζει μάλιστα πως οι αξιωματικοί δεν νοιάζονται για αυτήν την κατάσταση. Αναφέρεται πως σστο συγκεκριμένο κέντρο λόγω της πολυκοσμίας και της ανεπάρκειας κρεβατιών, δεκάδες στρατιώτες αναγκάζονται να κοιμούνται στο παγωμένο Ντιαρμπακίρ, πάνω στο τσιμέντο αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο.
……………..

¨ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ¨
Συχνά δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες παράπονα για τα ΚΤΜ. Οι αναγραφόμενες για τα ΚΤΜ αναμνήσεις στην ιστοσελίδα www.forum.donanimhaber σου παγώνουν το αίμα. Από τα σχόλια διαλέξαμε ένα που δείχνει όλο το ρεζιλίκι.

Στην ιστοσελίδα αυτήν χρήστης με το όνομα ¨φαρουκάαν¨ έτσι περιγράφει αυτά που έζησε στο ΚΤΜ του Ντιαρμπακίρ : ¨Μια βραδιά κοιμήθηκα στον θάλαμο και μια μέσα στην τραπεζαρία. Τα μαξιλάρια στον θάλαμο έλαμπαν πια από την λίγδα. Τόσο βρώμικο μέρος δεν ξαναείδα στην ζωή μου, στις τουαλέτες δεν βρίσκαμε νερό…

Πραγματικά οι στρατιώτες μας που πάνε στα ΝΑ πριν να φτάσουν ακόμα στις μονάδες τους, αρχίζουν να βρίζουν την θητεία τους. Πονάει αλλά αυτή είναι η αλήθεια…Ο άνθρωπος θέλοντας και μη σκέφτεται ¨Τόση είναι η αξία μου ; ¨.

Χαμπέρβακτίμ 3-12-2010

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP