Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας εκπαιδεύεται ειδικό κλιμάκιο πρακτόρων της τουρκικής ΜΙΤ


Στην εκπαίδευση Τούρκων πρακτόρων στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας έχει επιδοθεί η ΜΙΤ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ. Επιπλέον σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει σε τουλάχιστον 60 στρατηγικούς φορείς. Είναι πρόδηλο ότι η ΜΙΤ αποδίδει πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας. Στο νέο μοντέλο που εφαρμόζεται, η ΜΙΤ ξεκίνησε συνεργασία με σημαντικούς οικονομικούς φορείς της Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφαλίζει συμμετοχές σε συνεδριάσεις των συγκεκριμένων φορέων, που ασχολούνται με ενεργειακά θέματα, εξορύξεις μεταλλευμάτων, τραπεζικές εργασίες, αγορές κεφαλαίου και εξωτερικό εμπόριο, και αφορούν ξένες χώρες.

Όλη η αλληλογραφία μεταξύ των φορέων αποστέλλεται απευθείας στη ΜΙΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πράκτορες, τους οποίους εκπαιδεύει η ΜΙΤ στους νέους τομείς ενδιαφέροντος, αξιολογούν άμεσα κάθε πληροφορία. Όσοι ανώτατοι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν καθήκοντα, που σχετίζονται με το εξωτερικό, εκπαιδεύονται στην αντικατασκοπία.
Επίσης, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενεργοποιώντας τα γραφεία τα οποία έχουν δημιουργήσει για θέματα ενέργειας και οικονομίας, παρέχουν στρατηγική υποστήριξη στους τουρκικούς φορείς.
Ακόμη προσπαθούν να εξασφαλίσουν διευκολύνσεις για δραστηριότητες, που αναλαμβάνουν δημόσιοι φορείς. Παράλληλα η ΜΙΤ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής συνεργασίας με γειτονικές χώρες και εξετάζει όλες τις εξελίξεις.


news247

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP