Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μας ζητούν να μειώσουμε τις αμυντικές δαπάνες και οι Τούρκοι αγοράζουν 123 μεταγωγικά ελικόπτερα


Και ενώ οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν με συνεντεύξεις και συνεχόμενες δηλώσεις να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της αμοιβαίας μείωσης των αμυντικών δαπανών των δύο κρατών και εμείς ως λαός τους πιστεύουμε διότι θέλουμε να ακούσουμε αυτά τα λόγια έρχεται η πραγματικότητα να μας προσγειώσει για τα καλά στο έδαφος.

Σύμφωνα λοιπόν με τουρκικά ΜΜΕ στα μέσα Δεκεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσει το κυβερνητικό Συμβούλιο εξοπλισμών της Τουρκίας υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πάντα μιλά για το πόσο άχρηστα είναι τα όπλα για τις δύο χώρες να αποφασίσει για το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς/συμπαραγωγής μεταγωγικών ελικοπτέρων για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις αρχές ασφαλείας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα αξίας 2 δις ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αγορά 123 ελικοπτέρων εκ των οποίων τα 73 προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με προαίρεση για 92 ακόμα ελικόπτερα.

Από τα 73 ελικόπτερα τα 11 προορίζονται για τις ειδικές δυνάμεις και την πραγματοποίηση νυκτερινών καταδρομικών επιχειρήσεων με βάση των εξοπλισμό που τα ελικόπτερα διαθέτουν. Με βάση το γεγονός ότι τα υπάρχοντα 132 ελικόπτερα Sikorsky S-70A17/19/28 Black Hawk, και AS-532UL/AS-532L1 Cougar Mk2 δεν πρόκειται να αποσυρθούν, η απόκτηση των νέων αυτών μεταγωγικών ελικοπτέρων αυξάνει το δυναμικό του τουρκικού ελικοπτερικού μεταγωγικού στόλου κατά 55% με δεδομένο ότι δεν συμπεριλαμβάνουμε στον υπολογισμό μας τα παλαιά ελικόπτερα UH-1H/D AB-205A/AT AB-204B.

Όσον αφορά την επιλογή του αντιαεροπορικού/αντιβαλλιστικού συστήματος μεγάλου ύψους αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά τα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά που ο Τούρκος υπουργός Εγκεμίν Μπαγίς επισκεφτεί την Ελλάδα να εξηγήσει στους συνομιλητές του σκεπτικό με το οποίο η κυβέρνηση στην οποία αυτός συμμετέχει αποφάσισε να αγοράσει 123 νέα μεταγωγικά ελικόπτερα όταν αυτός ευαγγελίζεται την μείωση των εξοπλισμών των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP