Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο σύγχρονος Αγέλαος και ο κίνδυνος εκ Δυσμών (ή εξ Ανατολών;;;;)




Τις τελευταίες ημέρες και στο περιθώριο των συζητήσεων που υπήρξαν εδώ στο ιστολόγιό μας, μας ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα στο μυαλό ένα όνομα από τα πολύ παλιά.....από την αρχαιότητα. Το τι σχέση έχει αυτό με το κλίμα των τελευταίων ημερών καθώς κορυφώνεται η πίεση και η ένταση όλων όσων ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά θα το αναλύσουμε παρακάτω:

Κατ' αρχήν να πούμε το όνομα που μας απασχόλησε. Και το όνομα αυτού ΑΓΕΛΑΟΣ.....
Ποιός είναι αυτός ο Αγέλαος???? Ας πάμε τον χρόνο πίσω...217 π.Χ. στην πόλη Κοίλα της Ναυπάκτου, ο Στρατηγός Αγέλαος προειδοποίησε τους Έλληνες για τον εκ Δυσμών κίνδυνο (Ρώμη) που ερχόταν απειλητικά. Δυστυχώς όμως όπως συμβαίνει και σήμερα έτσι και τότε οι Έλληνες δεν αντιλήφθηκαν τον ορατό πλέον κίνδυνο, με αποτέλεσμα στη μάχη στις Κυνός Κεφαλές να ηττηθούν από τους Ρωμαίους και να υποταχθούν πλέον οριστικά στην ανερχόμενη υπερδύναμη της εποχής...τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Kάνοντας έναν παραλληλισμό με τα σημερινά δρώμενα διαπιστώσαμε τις καταπληκτικές ομοιότητες της σημερινής εποχής με την τότε...βλέπετε η ιστορία όπως λένε και παραδέχονται όλοι, επαναλαμβάνεται. Βέβαια στην δική μας περίπτωση ο κίνδυνος δεν είναι εκ Δυσμών, αλλά εξ ανατολών, δίπλα μας, τόσο κοντά ώστε να νιώθουμε την ανάσα του.

Είναι περριτό να αναφερθεί ξανά και ξανά ποιός είναι ο εχθρός, ή ποιόν θεωρούμε εχθρό. Εχθρός είναι οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε μας επιβουλεύεται και μας απειλεί άμεσα ή έμμεσα. Εξ' άλλου έχουμε τονίσει από τούτο εδώ το μετερίζι το ποιόν θεωρούμε εχθρό. Καιρός είναι επιτέλους να σηκώσουμε το κεφάλι, να κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια και να δώσουμε αποφασιστικά την μητέρα των μαχών την Κυριακή, όταν σταθούμε μπροστά στις κάλπες. Η επιλογή είναι μονόδρομος.

Δεν θα μπούμε στη λογική των δειλλημάτων...ούτε θα βάλουμε εμείς τα δειλλήματα. Τα δειλλήματα προϋπήρχαν και επανεμφανίζονται...τα προκάλεσαν οι "άλλοι", όχι εμείς. Εμείς δώσαμε έναν πολιτισμένο αγώνα χωρίς παρασκηνιακές απειλές, είτε μέσα στα καφενεία, είτε τηλεφωνικά στα σπίτια, είτε πόρτα -πόρτα. Ένας αγώνας πολιτισμένος που αρμόζει σε μας. Αλλά........

Αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμού, οι αντίπαλες δυνάμεις οργανώθηκαν και συνεχίζου να οργανόνωνται, επιστρατεύοντας όλους αυτούς που πρόθυμοι θα τρέξουν να μεταφέρουν με "οποιοδήποτε κόστος" τις επιταγές των γνωστών κέντρων. Έχοντας στήσει ένα πολύ καλό προπαγανδιστικό μηχανισμό, υποβοηθούμενο από γειτονική χώρα και με καθημερινές εκπομπές πολιτικού περιεχομένο και δίνοντας το "βήμα" σε ανοικτές γραμμές για το "κοινό", το οποίο βομβαρδίζει καθημερινά τον "απροστάτευτο" πολίτη που αποφάσισε την πρώτη Κυριακή να επιλέξει κάτι διαφορετικό, από αυτό που επιτάσσει το "καθεστώς", με απειλές και ύβρεις σε περίπτωση συνεργασίας με τους "αλλόθρησκους".

Και όλα αυτά έχουν μια καταπληκτική ομοιότητα με το δόγμα του Ισλάμ, διάδοση της θρησκείας με όλα τα μέσα....έτσι και σ' αυτές τις εκλογές, διάδοση του ψηφοδελτίου του "δικού" μας ανθρώπου με οποιοδήποτε κόστος. Το είπαμε και χθες, θα υπάρξει ένταση, ίσως και προκλήσεις. Ο αγώνας δίδεται πόρτα - πόρτα.

"Δεν τολμώ να σκεφτώ τας συνεπείας των γεγονότων" στον Ίασμο, σε περίπτωση ήττας του μεικτού χριστιανο-μουσουλμανικού συνδυασμού.

Αφήσαμε στο τέλος ένα απόσπασμα που αναφέρεται στα γεγονότα της περιόδου του στρατηγού Αγέλαου, το οποίο σας προτείνουμε να το διαβάσετε με προσοχή και να προσπαθήσετε με διαύγεια πνεύματος να δώσετε την ερμηνεία σας.....








Τέλος επαναλαμβάνουμε την ευχή ο μεικτός χριστιανο-μουσουλμανικός συνδυασμός να τερματίσει πρώτος και πάλι.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP