Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ η Ιταλία.


Η Ιταλία δεν συμμερίζεται την άποψη της Γαλλίας και της Γερμανίας ότι αντί της ένταξης στην ΕΕ η Τουρκία θα πρέπει να έχει μια “προνομιακή σύμπραξη”, λέγοντας ότι μια τέτοια σχέση δεν είναι αρκετή.
“Πιστεύω ότι αφού αρχίσαμε να διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία την ένταξή της, δεν μπορούμε να τους πούμε την επομένη, ‘τελείωσαν όλα, άλλαξαν όλα, πρέπει να κάνουμε την ένταξη σύμπραξη’”, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24 TV, λίγο πριν τη γαλλο-ιταλική σύνοδο κορυφής. Η Ιταλία υποστηρίζει σταθερά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Η Τουρκία απορρίπτει την επιλογή της “προνομιακής σύμπραξης” που προτείνεται από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Πιέρ Λελούς δήλωσε πως το Παρίσι υποστηρίζει “μια μεγάλη Ευρώπη, τα 27 (σημερινά μέλη της ΕΕ) σε μια σύμπραξη με τη Ρωσία και την Τουρκία”.
“Η Γαλλία και η Γερμανία θα το σκεφτούν, η Ιταλία από την πλευρά της θα το σκεφτεί, όμως πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι να τηρούμε τις υποσχέσεις μας”, δήλωσε ο Φρατίνι.
Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε σήμερα στο Παρίσι συνομιλίες με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP