Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Συλλήψεις για την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ


Έξι άτομα που ενδέχεται να ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα συνελήφθησαν την Τετάρτη από την αστυνομία στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, ως ύποπτοι για την επίθεση το βράδυ της Δευτέρας κατά του αμερικανικού προξενείου στην πόλη αυτή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Τα άτομα αυτά ανακρίνονται στο πλαίσιο μιας έρευνας κατά ατόμων που ενδέχεται να είναι μέλη ή συμπαθούντες της Αλ Κάιντα, αναφέρεται από την ίδια πηγή. Πολλά έγγραφα που ανήκουν στην οργάνωση αυτή κατασχέθηκαν από τις αρχές στα διαμερίσματα των υπόπτων.


Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι οι τουρκικές αρχές μέχρι το μεσημέρι δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση για την επίθεση κατά της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στα Άδανα.ΑΝΤΕΝΝΑ

Η Hurriyetdailynews Αναφέρει μεταξύ των άλλων οτι οι Τουρκικές αρχές δεν έκαναν κανένα σχόλιο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Αλ Κάιντα στο προξενείο των ΗΠΑ.Αναφέρει επίσης οτι τον Ιούλιο του 2008, τρεις ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις αστυνομικούς στην κύρια είσοδο του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη.Η επακόλουθη έρευνα της αστυνομίας είχε επικεντρώσει τις ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Κάιντα.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_1806.html#ixzz0ebOzhouS

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP