Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΥΡΔΙΚΟ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 1


Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τ. Ερτογάν, σχεδιάζει να ενημερώσει όλους τους Τούρκους πολίτες σχετικά με το επικαλούμενο «Σχέδιο Εθνικής Ενότητας και Αδελφοσύνης», το οποίο αφορά το Κουρδικό πρόβλημα.

Το βιβλίο που ετοιμάστηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με το Δημοκρατικό Άνοιγμα», αρχίζει με τον πρόλογο του Πρωθυπουργού Erdoğan.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκινάει τα λόγιά του λέγοντας:

«Εμείς είμαστε μια μεγάλη χώρα» και εξηγεί το λόγο της προετοιμασίας του βιβλίου ως εξής: «Θέλαμε να απαντήσουμε στις δυσφημήσεις και στις κατηγορίες που έχουν στόχο το σχέδιο και να εξαλείψουμε τα ερωτηματικά και τις απορίες γύρω από το θέμα».

Στο βιβλίο που αποτελείται από 30 ερωτήσεις και 30 απαντήσεις αναφέρεται ότι ο ηγέτης της Κουρδικής οργάνωσης PKK Abdullah Öcalan «δεν θα συγχωρεθεί με κανένα τρόπο, θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης έως ότου αυτή να αφήσει τα όπλα και το σύστημα της δασοφυλακής θα συνεχιστεί μέχρι τον τερματισμό της τρομοκρατίας».

Επίσης σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα υποχώρησης από τις αρχές της Τουρκίας όπως ένα κράτος, ένα έθνος και μια σημαία και τονίζεται ότι η αρχή του ενός έθνους δεν σημαίνει μια εθνότητα.

Στο βιβλίο γίνεται νύξη στο ότι δεν πρόκειται να γίνει εκπαίδευση σε μια άλλη γλώσσα εκτός των τουρκικών και σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Η επίσημη γλώσσα μας είναι η τουρκική. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο θέμα της επίσημης γλώσσας και δεν πρόκειται να τεθεί και στο μέλλον».

Το ΡΚΚ από την έναρξη της πρωτοβουλίας του Τούρκου Πρωθυπουργού για το «δημοκρατικό άνοιγμα» έχει θέσει, ως απαραίτητο όρο για τον διάλογο την απελευθέρωση του Ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP