Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η δύναμη ενός σκλαβωμένου, αλλά αποφασισμένου λαού!


Το τουρκικό κράτος, για άλλη μια φορά έθεσε εκτός νόμου ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο εκπροσωπούνταν στο κοινοβούλιο με 21 βουλευτές. Οι βουλευτές αυτοί έθεσαν υποψηφιότητα ως ανεξάρτητοι και εξελέγησαν με το εκλογικό μέτρο, αφού στην Τουρκία ισχύει το ποσοστό του 10% (μάλλον το μεγαλύτερο στον κόσμο), για να εισέλθει ένα κόμμα στο κοινοβούλιο. Δηλαδή, ένα κόμμα που παίρνει 4,5 εκατομμύρια ψήφους, όσο είναι ο συνολικός πληθυσμός δεκάδων χωρών μελών του ΟΗΕ, δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο.
Μετά την απαγόρευση της λειτουργίας του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας με "ομόφωνη" απόφαση του Συτναγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, η κοινοβουλευτική ομάδα του DTP επισκέφθηκε το Ντιαρμπακίρ, ιστορική πρωτεύουσα του Κουρδιστάν και μετά από συνομιλίες και συζητήσεις με διαφόρους παράγοντες και με τον ίδιο το λαό, αποφάσισαν την ομαδική παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, γεγονός που φέρνει την Τουρκία προ του ισχυρού ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.


Είναι προφανές ότι η Τουρκία, που επιφυλλάσσει στον εαυτό της το ρόλο της "νεοοθωμανικής περιφερειακής δύναμης", βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία της, το Κουρδικό, που, όπως φαίνεται από την αποφασιστικότητα στα μάτια των νεαρών γυναικών που χαιρετίζουν τους Κούρδους βουλευτές, έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/blog-post_3537.html#ixzz0Zt1sFoMa

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP