Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΥΡΔΙΚΟ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Συνεχίζονται με ένταση σε πολλές περιοχές της Ν/Α Τουρκίας, τα επεισόδια μεταξύ Κούρδων και των Δυνάμεων Ασφαλείας της Τουρκίας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί, μέχρι τώρα, 1562 Κούρδοι από τους οποίους φυλακίστηκαν οι 363 με βαριές κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ συνήλθε το «Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας» υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό Τ. Ερτογάν, για να συζητήσουν την έκρυθμη κατάσταση, που επικρατεί στην Τουρκία και τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η απαγόρευση της λειτουργίας του Κουρδικού κόμματος DTP.

Ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός İlker Başbuğ, σε συνέντευξη τύπου, τόνισε πως η «τρομοκρατία» και τα επεισόδια δεν μπορεί να αποτελούν κυρίαρχο θέμα, στα ΜΜΕ της Τουρκίας, κάνοντας έκκληση στα ΜΜΕ, να μην προβάλουν τα ζητήματα αυτά, σε μια προσπάθειά του, να υποβαθμίσει την σημασία τους.

Λόγο της σοβαρότητος της κατάστασης, την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα θα συγκληθεί ο τριμερής μηχανισμός που αποτελείται από την Τουρκία, Ιράκ και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα διασυνοριακής καταπολέμησης της δράσης του ΡΚΚ.

Επίσης, αρχής γενομένης από μια Αραβική εφημερίδα, δόθηκε το έναυσμα να υπάρχουν πλήθος αναφορές στα ΜΜΕ της Τουρκίας, πως την επίθεση του ΡΚΚ στην Τοκάτη, οργάνωσαν Ισραηλινοί πράκτορες...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP