Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα στρατηγού Başbuğ Ο αρχηγός του ΓΕΤΕΔ εξέδωσε μήνυμα με αφορμή την 29η Οκτωβρίου, Γιορτή της Δημοκρατίας


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός İlker Başbuğ, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υψωθούν σαν ένας ατσαλένιος τοίχος μπροστά από αυτούς που επιχειρήσουν να πλήξουν την αδιαίρετη ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Στο μήνυμα που εξέδωσε ο στρατηγός Başbuğ με αφορμή την 29η Οκτωβρίου, Γιορτή της Δημοκρατίας επισήμανε ότι το δημοκρατικό καθεστώς με τις ιδιότητες του εθνικού, ενιαίου και κοσμικού κράτους, μέσα σε κλίμα εθνικής ενότητας διασφαλίζουν τη γαλήνη και την ευτυχία.

Για το λόγο αυτό όσοι κατανοούν τη σημασία της δημοκρατίας θεωρούν ιερό καθήκον τη διαιώνισή της, υπογράμμισε ο στρατηγός Başbuğ αναφέροντας ότι αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός İlker Başbuğ χαρακτηριστικά είπε τα εξής:

"Η δημοκρατία ενώ από μιας διαιωνίζει τη δομή του εθνικού κράτους βασιζόμενη στην ουσία του πολίτη με την αντίληψη περί εθνικισμού που προσδιόρισε ο Atatürk, από την άλλη με την ενιαία δομή του κράτους θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της αδιαίρετης ακεραιότητας του τουρκικού έθνους και της πατρίδας.

Τα παιδιά που έρχονται από κάθε γωνιά της πατρίδας, από το Edirne μέχρι και το Hakkari συνθέτουν ένα ισχυρό προσωπικό για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις των οποίων η δύναμη πηγάζει από την ιστορία και το έθνος. Οι ΤΕΔ που ενισχύονται με την υποστήριξη που τους παρέχει η εμπιστοσύνη του υψίστου έθνους από το οποίο προέρχονται, την ιστορική ευθύνη και τη συνετή στάση που τηρούν βάσει της αντίληψης "Ισχυρός Στρατός, Ισχυρή Τουρκία", πάντα θα υψώνονται σαν ένας ατσαλένιος τοίχος μπροστά από τις προσπάθειες που αποσκοπούν στο να πλήξουν την αδιαίρετη ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Δημοκρατίας της Τουρκίας."

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP