Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΛΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Σε έναν ελιγμό καταφεύγει η Τουρκική κυβέρνηση συμφωνώντας με την Κομισιόν για διαπραγματεύσεις προς μια Συμφωνία Επανεισδοχής Μεταναστών. Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 4 Δεκεμβρίου, μόλις έξι μέρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες όπου θα αποφασιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της γείτονος!
Η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων δημιούργησε ευφορία τόσο στους κόλπους της Ε.Ε. όσο και στην τουρκική κυβέρνηση. Ωστόσο, το ξαφνικό ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων είναι τουλάχιστον ύποπτο αν λάβει κανείς υπόψη την παγιωμένη τουρκική τακτική της άρνησης συνεργασίας στα θέματα (λαθρο)μετανάστευσης εφόσον δεν συναφθούν ανάλογες συμφωνίες και με τα κράτη από τα οποία ξεκινούν οι μετανάστες για να καταλήξουν στην Τουρκία (και μετά, στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε.).
Η Τουρκία δέχεται να συζητήσει το θέμα στις αρχές Δεκεμβρίου προφανώς επιδιώκοντας να προβάλει το "καλό της πρόσωπο" προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να δώσει επιχειρήματα (που, φυσικά, θα προδικάζουν την επιτυχία των διαπραγματεύσεων) στους υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP