Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Θυρανοίξια του ναού του Aγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο


Παρουσία Βαρθολομαίου, Κασσίμη
Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο.
«Δεν παραδώσαμε την ελπίδα [...] επειδή υπάρχει ακριβώς ελπίδα και προοπτική αναστυλώνουμε τους ναούς μας και τα λοιπά σεβάσματα του γένους μας και της πίστεως μας» είπε ο κ. Βαρθολομαίος από το θρόνο του ναού.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι πολλοί Έλληνες, πολλοί Πριγκηπονησιώτες, αλλά και από την Ελλάδα βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο που είχαν πριν από δέκα χρόνια όταν σείστηκε ολόκληρο το νησί» από το μεγάλο σεισμό, δήλωσε ο κ. Κασσίμης.
Ο ναός ανακαινίστηκε εκ βάθρων με την χορηγία της οικογένειας του Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή: «Είναι σημαντικό το έργο που γίνεται υπό την αιγίδα του Πατριάρχη μας». «Έχουμε ανακαινίσει δυο εκκλησίες, την Μητρόπολη, τον Αγιο Δημήτριο και την Κοίμηση. Η Πρίγκηπος είναι μία όαση Ορθοδοξίας εκτός Ελλάδας, εδώ στην Πόλη, και πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες προσκυνητές» είπε μετά τις τελετές.
Παρόντες ήταν επίσης ο πρέσβης τη Ελλάδας στην Αγκυρα Φωτής Ξύδας, ο δήμαρχος Πριγκηπονήσων Μουσταφά Φαρσάκογλου, ο έπαρχος Μεβλούτ Κουρμπάν και πλήθος προσκυνητών από την κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP