Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Αιγαίο: Μπαίνουν από παντού σήμερα οι Τούρκοι


Προκλήσεων συνέχεια από τους Τούρκους στο Αιγαίο καθώς από τις 11 το πρωί τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, συνεχίζοντας την χθεσινή τους "δράση" αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Η επικινδυνότητα για ύπαρξη "ατυχήματος" ανέρχεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ανησυχεί η "ροπή" των Τούρκων προς αυτή την κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από οκτώ F-16, εισήλθε στις 11:06 στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου.

Στις 11:18 τέσσερα αεροσκάφη F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 1.500 ποδών.
Παράλληλα, δύο F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 8.000 ποδών.
Στις 11:19 τέσσερα F-16 του σχηματισμού έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.000 ποδών.
Τέλος, στις 11:21 τέσσερα αεροσκάφη F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τους Φούρνους σε ύψος 3.000 ποδών.
Ο σχηματισμός εξήλθε από το FIR Αθηνών βορείως της Σάμου στις 11:36.
Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν και αερομαχίες.
Και όλα αυτά συνέβησαν πριν να γίνει καν μεσημέρι!!! Η συνέχεια της ημέρας θα είναι αρκετά επεισοδιακή για τους Έλληνες χειριστές των πολεμικών μας αεροσκαφών, από τους οποίους τα νέα φορολογικά μέτρα θέλουν να πάρουν μέρος των λίγων χρημάτων με τα οποία τους "ανταμείβει" η Ελληνική κυβέρνηση...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP