Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Σε υψηλό ρεκόρ τα ποσοστά ανεργίας στην Τουρκία


Δυσκολίες στην αποπληρωμή των χρεών τους μπορεί να αντιμετωπίσουν την προσεχή περίοδο τα νοικοκυριά της Τουρκίας, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα αποκαλύπτει ότι η τουρκική οικονομία έχει παρουσιάσει σημαντική επιβράδυνση, με αποτέλεσμα τα ποσοστά ανεργίας να έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Ως αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής κατάστασης, η κεντρική τράπεζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ τα νοικοκυριά κινδυνεύουν και από συσσωρευμένα χρέη από πιστωτικές κάρτες. Η έκθεση πάντως επισημαίνει ότι παρά τις δυσμενείς προβλέψεις τα οικονομικά των τουρκικών τραπεζών είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις απειλές αυτές.

Τις αρνητικές προβλέψεις έρχεται να επικυρώσει και το ΔΝΤ το οποίο προβλέπει ότι η οικονομία της γείτονος θα καταγράψει φέτος συρρίκνωση 5,1% και ότι η μείωση του ΑΕΠ πιθανόν να αγγίξει διψήφια ποσοστά κατά το πρώτο τρίμηνο.
NAYTEMPORIKH

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP