Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


«Μαγική εικόνα» επιχειρεί να δημιουργήσει ο Λευκός Οίκος την συνάντηση που είχε στις 9:20 το πρωί ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Συνεργάτης της «Δ» που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μπήκε στο ξενοδοχειο «Κόνραντ» είδε τον Βαρθολομαίο κατά την αποχώρησή του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τις θέσεις που άκουσε, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα» την τοποθέτηση Ομπάμα για το άνοιγμα της Χάλκης – και μάλιστα εντός της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.


Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδοσε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, όπου τονιζε πως το ραντεβού αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτή ήταν άλλωστε η ενημέρωση που είχαν από το επιτελείο του Ομπάμα και όλοι οι δημοσιογράφοι που τον συνοδεύουν στην αποστολή από τις ΗΠΑ. Επιδεικνύοντας ισχυρά αντανακλαστικά, το Φανάρι επιβεβαίωσε άμεσα οτι έγινε η συνάντηση και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβη σε τηλεοπτική δήλωση, όπου περιγράφει αναλυτικά τον συνομιλητή του ως «απλό και ταπεινό», δηλώνει οτι τον ευχαρίστησε για όσα είπε για την Χάλκη και πως του εξήγησε οτι «δεν πρόκειται για πολυτέλεια ή για θέμα γοήτρου, αλλά για ουσιαστική ανάγκη που σχετίζεται με το παρόν και το μέλλον του Οικ.Πατριαρχείου». Εκανε λόγο ακόμη και για την παρουσία φωτογράφων, διαμηνύοντας ευγενικά στην αμερικανική πλευρά, οτι αναμένει την εμφάνισή τους ώστε να επιβεβαιωθεί άμεσα η πραγματοποίηση της συνάντησης.

Πληροφορίες της «Δ» κάνουν λόγο για ενόχληση της τουρκικής πλευράς, αφού ο Βαρθολομαίος δεν δέχθηκε να καθίσει με τους υπόλοιπους θρησκευτικούς ηγέτες σε κοινή συνάντηση με τον Ομπάμα, αποχωρώντας πρώτος από το ξενοδοχείο ...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP