Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Το σκάνδαλο "Θαλάσιος Φάρος"


Με ισχυρισμούς που αγγίζουν και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέρχεται η αντιπολίτευση στην Τουρκία στην υπόθεση του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει το περασμένο καλοκαίρι σχετικά με κατάχρηση χρημάτων από την φιλοϊσλαμική τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση «Θαλάσσιος Φάρος». Γερμανικό δικαστήριο, είχε καταδικάσει στελέχη του παραρτήματος της οργάνωσης στη Γερμανία, ενώ εκκρεμούσαν οι ισχυρισμοί περί ευθυνών τόσο των στελεχών της οργάνωσης στην Τουρκία, όσο και γνωστών ονομάτων από τον κυβερνητικό χώρο.

Πριν από λίγες μέρες, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε σκάφος που έχει αγοράσει ο γιος του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος έδωσε συνέντευξη τύπου κρατώντας στα χέρια του το φάκελο της δικογραφίας στη Γερμανία. Με βάση το φάκελο, διατύπωσε την ερώτηση αν μέρος των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκε το σκάφος, προήλθε από τα χρήματα της οργάνωσης. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι από την όλη υπόθεση προκύπτουν υπόνοιες περί ανάμειξης της ανθρωπιστικής οργάνωσης σε εμπόριο ναρκωτικών.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ρωτήσει ο υπουργός δικαιοσύνης το υπουργείο εξωτερικών πώς περιήλθε ο γερμανικός φάκελος στα χέρια του βουλευτή.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP