Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΚΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΓΚΑΤΣ


Δικαστική έρευνα με βάση τις συμβάσεις της Γενεύης του 1949 για το καθεστώς που διέπει τους αιχμαλώτους πολέμου, ξεκίνησε εισαγγελία στην Κωνσταντινούπολη, για τον τούρκο ηθοποιό Αττίλα Ολγκάτς, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όταν την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, είχε εκτελέσει δέκα άτομα, με πρώτο έναν αιχμάλωτο στρατιώτη.Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΚΑ που μετέδωσε την είδηση, η εισαγγελία αν κρίνει ότι στοιχειοθετείται κατηγορία, θα ζητήσει την παραπομπή του Ολγκάτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Η όλη υπόθεση εξακολουθεί να είναι στην επικαιρότητα. Εδώ και μέρες, γίνεται λόγος για ενδεχόμενη παραπομπή του Ολγκάτς στα δικαστήρια, πράγμα που υπογραμμίστηκε αρκετές φορές και στον τουρκικό τύπο.
Πάντως ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σήμερα σχετικά, είπε πως ο ηθοποιός «δήλωσε ότι τα έβγαλε από το μυαλό του και ότι είναι σενάριο. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποια εκτίμηση».



Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP