Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΡΙ........ΟΤΣΑΛΑΝ

το phileleftheros.blogspot.com έγραψε.

Πριν από λίγο καιρό έκανα μια έρευνα σχετική με την προδοσία του Οτσαλάν, ομολογουμένως διαβάζοντας ένα άρθρο του Βήματος δεν πίστευα στα μάτια μου πόσο ωμά οι Αμερικάνοι και η CIA παρεμβαίνουν ώστε να προωθήσουν τους εκάστοτε εκλεκτούς τους...πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=78&artid=148022

[...]Η σύλληψη του Οτσαλάν στο Ναϊρόμπι ήταν η φυσική κατάληξη μιας κακοστημένης επιχείρησης που είχε ως πρωταγωνιστές τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες από τη μια πλευρά και τη CIA, τη MOSSAD και τη ΜΙΤ από την άλλη. Η Ελλάδα πλήρωσε μια πολιτική υποστήριξης του ΡΚΚ και εξάρτησής της από ισχυρότατα λόμπι που λειτουργούσαν εντός και εκτός των κρατικών μηχανισμών, χωρίς ποτέ να είναι σαφές τι ήταν εγκεκριμένη αποστολή και τι όχι. Η σύλληψη του Οτσαλάν σηματοδότησε όμως και την αλλαγή στην εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικά διεθνή κέντρα αποφάσεων.
Οταν, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψης του αρχηγού του ΡΚΚ, ο Πάγκαλος ζητούσε την αμερικανική συνδρομή για να φυγαδεύσει τον Καλεντερίδη και τους Κούρδους που είχαν απομείνει εγκλωβισμένοι στην ελληνική πρεσβεία, ο αμερικανός πρεσβευτής Νικ Μπερνς του απάντησε ψυχρά:
«Θόδωρε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απολύτως. Η Μάντλιν (Ολμπραϊτ) είναι πολύ χολωμένη γιατί συνεργαστήκατε με τρομοκράτες».
Δύο ημέρες αργότερα, όταν τηλεφώνησε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο Μπερνς ήταν πολύ πιο θερμός: «Ο.Κ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, η CIA θα εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση όλων».[...]

Έτσι για να μην απορούμε πως μερικοί πάνε μπροστά, με ποιες πλάτες ανελίσσονται και σε ποιους χρωστάνε υποχρεώσεις...

Αυτά έλεγε λοιπών το ρεπορτάζ του Βήματος, όχι καμία δεξιάτζα...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP