Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Διάβημα στην Αγκυρα για τον πλου της τουρκικής φρεγάτας στην Κέα














Απάντηση στις προκλήσεις
Διάβημα στην Αγκυρα για τον πλου της τουρκικής φρεγάτας στην Κέα

Με διάβημα στην Άγκυρα αντέδρασε η Αθήνα, διαμαρτυρόμενη για την τουρκική φρεγάτα που έπλευσε μεταξύ Σουνίου και Κέας, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες.
Στο διάβημα που παραδόθηκε και γραπτώς, επικρίνεται η Τουρκία για παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί αβλαβούς διέλευσης πλοίου από τα χωρικά ύδατα μιας άλλης χώρας.
Πάντως, στην Αθήνα τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας...υποβαθμίζουν το θέμα, χωρίς ωστόσο να το «μηδενίζουν».
Ανώτερη διπλωματική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι για την αυξημένη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο η Αθήνα έχει ενημερώσει συμμάχους και εταίρους κι ότι η συμπεριφορά της γείτονος αναλύεται, αναφέροντας πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται προκλητικά περιστατικά.
Εν τω μεταξύ, χθες, Πέμπτη, στο FΙR Αθηνών μπήκαν χωρίς να υποβάλουν σχέδια πτήσεως 14 τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία παραβίασαν 12 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο στο Κεντρικό Αιγαίο. Έξι από αυτά ήταν οπλισμένα. Σε μία περίπτωση σημειώθηκε εμπλοκή κατά την αναχαίτισή τους από ελληνικά μαχητικά.
Υπενθυμίζεται ότι για ολόκληρο τον Ιανουάριο η Τουρκία έχει δεσμεύσει πολλές περιοχές για διαδοχικές φάσεις δύο ασκήσεων. Ορισμένες από αυτές τις περιοχές δεν έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές (ΥΠΑ).
Newsroom ΔΟΛ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP