Τουρκία: Το κράτος των επαγγελματιών δολοφόνων. Ένα με το Τουρκικό κράτος η Εργκένεκον
Στον φάκελο της υπόθεσης Εργκενέκον περιέχονται στοιχεία για το πώς ο Ντάριους Φορουχάρ (τ. υπουργός και εκ των ηγετών του Ιρανικού Εθνικού κόμματος) και η γυναίκα του δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στην Τεχεράνη. Δολοφονήθηκαν στις 22-11-1998 από άτομα που μπήκαν στο σπίτι τους και τους μαχαίρωσαν. Τότε η ιρανική αντιπολίτευση είχε κάνει λόγο για ιρανικό παρακράτος, ενώ το κράτος έκανε λόγο για "πράκτορες ξένου κράτους".
Βρέθηκε γράμμα που απευθύνεται στον (νυν κρατούμενο εργατοπατέρα…) Μουσταφά Οζμπέκ και στο οποίο υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για το πώς το τουρκικό παρακράτος δολοφόνησε δύο πολιτικούς, μία Ρωσίδα βουλευτή και έναν Ιρανό τέως υπουργό, που παρά το ότι οι σχετικές δίκες τελείωσαν, το πέπλο μυστηρίου παρέμεινε. Το γράμμα που αρχίζει με τον τίτλο "Υπ’ όψιν Μουσταφά Οζμπέκ" φέρει ως υπογραφή το όνομα "Γκαφούρ" και περιέχει σχετική με τις δολοφονίες παράγραφο.
Αυτό που γίνεται αντιληπτό από αυτή την παράγραφο είναι ότι την περίοδο που ο Οτζαλάν είχε φύγει από την Συρία και έψαχνε χώρα να καταφύγει, δύο πολιτικοί που συνομιλούσαν μαζί του και προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν δολοφονήθηκαν από το τουρκικό παρακράτος με χρονική διαφορά δύο ημερών.
Ας θυμηθούμε τώρα τις δολοφονίες αυτών των δύο πολιτικών. Η βουλευτής της Ρωσικής Δούμας και ηγέτης του κόμματος "Δημοκρατική Ρωσία" Γκαλίνα Βασίλιεβα Σταροβόιτεβα δολοφονήθηκε από ενόπλους στην είσοδο του διαμερίσματός της στις 20-11-1998. Στην επίθεση τραυματίστηκε και ο βοηθός της, Ρουσλάν Λινκώφ. Η δολοφονία της Σταροβόιτεβα, που ήταν και εθνολόγος και πίεζε για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και για διευρυμένα δικαιώματα για τις μειονότητες, είχε σχολιαστεί από τους Ρώσους δημοκράτες σαν δουλειά του ρωσικού παρακράτους λόγω και της μεγάλης επιρροής που είχε η Σταροβόιτεβα στον ηγέτη της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν.
Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 2005, δύο Ρώσοι, ο Γιούρι Κόλτσιν και ο Βιτάλι Ακίσιν, βρέθηκαν ένοχοι για την δολοφονία και καταδικάστηκαν σε 20 και 23 χρόνια φυλακή αντίστοιχα. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ένας ακόμη Ρώσος ο Βιατσεσλάβ Λελιάβιν καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τον σχεδιασμό της δολοφονίας. Το μέλος της Ρωσικής Δούμας Βαλερί Μπόρτσεβ δήλωσε πως δεν στάθηκε δυνατό να βρεθούν ποτέ αυτοί που πραγματικά οργάνωσαν τη δολοφονία και πως κουκουλώθηκε η δουλειά ενός παρακράτους. (9-4-2009, εφ. Ταράφ)
(Σ.Σ. : Ουσιαστικά αυτό που αποκαλύπτεται δεν είναι το παρακράτος της Εργκενέκον αλλά ένα κράτος-δολοφόνος)
Αμοιβαιότητα τώρα!
Ο Ερντογάν με τη δήλωση του για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης πως "Αυτή την στιγμή δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο¨ δείχνει την επιμονή της κυβέρνησης στην εκπεφρασμένη πολιτική της. Ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται η Άγκυρα για την διατήρηση της κλειστής σχολής είναι και ότι ¨ Οι πρακτικές της Ελλάδας στην Δ. Θράκη δεν συνάδουν με την αμοιβαιότητα". (11-4-2009, εφ. Ταράφ)
(Σ.Σ. Το 1931 απαγόρευσαν δεκάδες επαγγέλματα στους Ρωμιούς, το 1942 τους επέβαλαν τον φόρο περιουσίας Το 1955 έδειξαν τον πολιτισμό τους στα Σεπτεμβριανά, το 1964 προέβησαν σε απελάσεις χιλιάδων… Έ, τώρα, με 2.500 παππούδες στην Πόλη, θυμήθηκαν την αμοιβαιότητα…)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου